maandag 28 januari 2013

Winterse minestrone

1 grote prei in ringen, 1 stengel bleekselderij kleingesneden, 2 uien gesnipperd, 3 tenen knoflook, fijn gehakt, 2 laurierblaadjes, 2 blikken tomaatstukjes, anderhalve liter groentebouillon van blokjes, 50 gram soeppasta  (of hele kleine pastaatjes) paar bladeren groene kool in dunne reepjes gesneden, klein stukje rode peper, zaadjes verwijderd, parmezaanse kaas (optioneel)

Verhit olie in een grote pan. Voeg prei, bleekselderij, groene kool, ui, knoflook, rode peper en laurier toe. Laat een minuutje of 10 op laag vuur bakken. Voeg de tomaten en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat 20 minuten koken. Vis de laurierblaadjes uit de soep en gooi ze weg.

Voeg de pasta toe aan de soep en kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak gaar.
Schep de soep in kommen en strooi er eventueel nog wat parezaanse kaas over.

Serveer met bruschetta
Eigenlijk horen er ook nog witte bonen in de soep maar die heb ik er uit gelaten.

Bron bewerkt recept : Allerhande nr 12 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen