zaterdag 2 februari 2013

Curry laksa van Ottolenghi

Paar lenteuitjes, teen knoflook, stukje gember, stukje citroengras, halve theelepel ketoembar, theelepel sambal naar smaak, 11/2 liter bouillon, 3 curryblaadjes, snuf geelwortel, halve theelepel masala kerrie, snuf zout, theelepel suiker, blik kokosmelk, hand rijstnoodles, bakje tauge, 200 gram sperziebonen in kleine stukjes, citroensap, handje gehakte pinda,s casave chips, scheut olie.

Doe de olie, lenteui, knoflook, gember, citroengras, ketoembar en sambal in een keukenmachine en pureer helemaal fijn tot een pasta.

Bereid de rijstnoodles volgens gebruiksaanwijzing op het pak.

Verhit wat olie in een pan en fruit de pasta op laag vuur. Voeg bouillon, geelwortel, garam masala, curryblad, zout, suiker, boontjes en kokosmelk toe en laat 20 minuten op laag vuur koken.

Voeg de tauge en de noodles toe aan de soep en breng op smaak met citroensap. Serveer de soep met de pinda,s en casavechips.

Kruiden kan je natuurlijk naar eigen smaak toevoegen.

Bron: Yotam Ottolenghi  The Gardian

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen