zondag 17 februari 2013

Salade van geroosterde wortel en avocado


Kook een pond (wilde) wortel 10 minuutjes in water tot ze bijna gaar zijn (wortel wel in stukken snijden)
Leg de stukken wortel in een braadslee.
Maak een dressing van olie, azijn, djintan, knoflook, sambal, zout en peper en tijmblaadjes en giet over de wortel.

Snij een citroen en een sinaasappel door midden en leg ze bij de wortel in de braadslee met de snijkant naar beneden.
Schuif de schaal in de oven en rooster de groenten 25/30 minuten.

Scheur een ciabatta in stukken, besprenkel met olijfolie en leg in de oven en rooster een paar minuten mee tot ze lichtbruin en knapperig zijn
Ondertussen snij je 2 avocado,s in stukken en doe in een kom.

Als de wortels klaar zijn doe je ze bij de avocado.
De citroen en de sinaasappel knijp je met een tang boven de braadslee uit zodat het sap bij de marinade komt en meng goed door elkaar.
Giet er nog wat olijfolie bij en giet dit over de avocado/wortel.

Op een bord leg je wat slablaadjes als rucola, veldsla waterkers, eikenbladsla.
Leg de wortel/avocado erop.
Rooster wat zadenmix in een pan en strooi over de salade met de ciabattacroutons.

Bron bewerkt recept: Thuis bij Jamie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen