donderdag 28 februari 2013

Samosa's

1 ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook fijn gehakt, stukje verse gember geraspt, 500 gram aardappelen geschild en in blokjes gesneden, scheut olie, 1 theelepel ketoembar, snufje chilipeper, 1 theelepel djintan, blik kokosmelk, 200 gram doperwten, citroensap, zout en peper, pakje bladerdeeg ontdooid.

Verhit olie in een pan en fruit ui,knoflook en aardappels tot de ui glazig ziet. Voeg de kruiden toe en fruit kort mee. Voeg kokosmelk, doperwten en citroensap toe. Laat het geheel op laag vuur sudderen tot de aardappelblokjes gaar zijn en het een dik mengsel is geworden. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.

Schep wat van het mengsel op de plakjes bladerdeeg en vouw ze in een driehoek. Druk de naden goed dicht en bestrijk met wat sojamelk.

Verhit de oven op 200 graden en bak de samosa's in 20 minuten gaar en bruin. Serveer met chilisaus.

Bron bewerkt recept: Koken in McDonalds Kitchen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen