woensdag 20 februari 2013

Sauerkraut Runza's

Zondag 27-02-2011-12


1 pak wittebrood (Koopmans) 500 gram zuurkool, 1 ui gesnipperd, potje gemarineerde seitan, blikje tomatenpuree, halve theelepel paprikapoeder, snufje chilipoeder, halve theelepel djintan, halve theelepel knoflookpoeder, gemalen zwarte peper.

Bereid deeg volgens gebruiksaanwijzing op het pak.

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en knijp daarna goed uit. Maak het deeg volgens gebruiksaanwijzing.

Fruit de ui in wat boter en voeg de seitan (grote stukken klein snijden) toe en bak een paar minuten op hoog vuur. Voeg het blikje tomatenpuree toe en breng op smaak met peper, paprikapoeder, djintan, knoflookpoeder en chilipoeder. Schep de zuurkool bij het mengsel en roer alles goed door elkaar.

Kneed na de eerste rijstijd het deeg goed door en verdeel in 8 stukken. Strooi wat bloem op je werkblad en rol de stukken deeg uit tot ronde lappen, ongeveer 15 cm doorsnee. Verdeel het zuurkool mengsel over de deeglapjes. Vouw de lange kanten naar binnen en vouw daar de korte kanten over heen. Plak vast met wat water. Leg de broodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de broodjes onder een vochtige theedoek op een warme plaats nog 45 minuten rijzen.

Zet de oven op 220 graden en bak de broodjes in 25 minten goudbruin. Zodra de broodjes uit de oven komen kwast je ze in met wat boter, daar gaan ze mooi van glimmen. Laat de broodjes afkoelen.

Bewerkt recept maar de bron is: Post Punk Kitchen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten