zaterdag 16 februari 2013

Vegan lachmajou

4 stuks Libanees platbrood (turkse winkel), olie, 1 rode ui gesnipperd, 2 tenen knoflook geperst, 1/2 theelepel geelwortel, 1/2 theelepel kaneel, snuf nootmuskaat, snuf piment, zout, theelepel sambal, 1/2 theelepel gerookt paprika poeder, blikje tomatenpuree, 2 bakjes tofugehakt, peterselie, hummus, sla, kerstomaat, komkommer, knoflooksaus, pikante tomatensaus of sambal

Fruit de ui in wat olie en voeg de tomatenpuree toe. Laat een paar minuten bakken. Voeg dan alle kruiden toe en roer goed om. laat een minuut of 10 pruttelen. Schep het tofu gehakt door het mengsel en laat een paar minuten meebakken.

Besmeer de Libanese platbroden met hummus en sla. Schep het gehakt mengsel er op. Beleg met komkommer, tomaatjes, knoflooksaus en tomatensaus.

Bron bewerkt recept : Mouthwatering Vegan Recipes

Je kan ook pitabrood of wraps gebruiken als je geen platbrood kan vinden.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit, Winny! Bij welke Turk haal jij dat platbrood?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Caroline: Ik haalde de broden bij die kruidenwinkel in de Boogaard tegenover de ING op een hoekje. De Turkse winkel in de Hypolytusbuurt in Delft verkoopt ze ook, naast Grieks restaurant Olympia...

    BeantwoordenVerwijderen