dinsdag 12 februari 2013

Wortel ontbijtmuffins


wortel ontbijtmuffins
150 cl sojamelk, 3 tl appelazijn, 300 gram volkorenmeel, snuf zout, 11/2 tl bakpoeder, 11/2 tl bakingsoda (Arm and Hammer, Toko)2 tl speculaaskruiden, grote wortel geraspt, grote appel geraspt, 3 handjes rozijnen geweekt in kokend water, 3 el zonnebloemolie, 15 gram lijnzaad, 100 ml rijsstroop.


Meng sojamelk en appelazijn en roer goed door elkaar, je krijgt dan een soort plantaardige karnemelk. Laat het mengsel even staan.

Meng volkorenmeel met bakpoeder, bakingsoda, zout speculaaskruiden en lijnzaad. Voeg de geweekte rozijnen, appel en wortel toe. Giet de 'karnemelk' en olie aan het mengsel en roer de stroop erdoor. Meng goed maar niet te lang.

Verhit de oven op 190 graden. Vul de muffinvormpjes met het mengsel, zet ze in de oven en bak ze in 30 minuten gaar en bruin.

Bron: Carrot Brocante

1 opmerking:

  1. Leuk recept en gezonde ingrediënten! Bedankt voor het plaatsen van het recept. Ze staan nu in de oven, ze ruiken heerlijk! En ik hoop dat ze net zo lekker smaken als dat ze ruiken.

    gr Wendy

    BeantwoordenVerwijderen