woensdag 20 maart 2013

Appelbrood met een korstje van suikerkaneel

150 gram suiker, 150 gram roomboter op kamertemperatuur, 2 eieren, 120 gram bloem, 1 tl bakingsoda, snufje zout,1 tl bakpoeder, 1/2 tl gemalen piment, 1/2 theelepel kaneelpoeder, vanille extract, 400 gram appel geschild en geraspt, 30 gram walnootstukjes, 30 gram dadelstukjes, volle eetlepel bruine basterdsuiker, kaneelpoeder.

Verwarm de oven op 180 graden. Vet een cake of broodvorm in met boter en bestuif met bloem. Mix suiker en boter tot een luchtig mengsel. Mix de eieren er goed door. Zeef bloem, zout, bakingsoda, bakpoeder, kaneel en piment boven het mengsel en meng goed door elkaar.

Voeg de appel, walnoten, dadels en vanille extract aan het mengsel en meng nogmaals goed door. Schep het mengsel het bakblik en strooi er de bruine suiker en kaneel over. Zet het brood in de oven en bak het in 45 minuten gaar en bruin. Als het te donker wordt afdekken met aluminiumfolie.

Bron bewerkt recept: Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen