woensdag 13 maart 2013

Biryani met linzen

1 ui, 1 groentebouillonblokje, olie, stukje chilipeper,, 1/2 el mosterdzaad, 1/2 el korianderzaad, 2 el sesamzaad, 1 tl kurkuma, 300 gr basmati rijst, 200 gram gewassen rode linzen, 100 gram gele rozijnen, 100 gram amandelen.

Verwarm de oven op 225 gr

Pel en snipper de ui. Breng 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook. Verhit de olie in een ruime ovenbestendige pan en fruit er de uiensnippers, chilipeper, komijnzaad, korianderzaad en sesamzaad in.

Voeg de kurkuma, rijst en linzen toe en bak 2-3 minuten tot de rijst glazig gaat zien. Blus af met de bouillon en leg een deksel op de pan. Zet de biryani 20 minuten in de oven.

Wel de rozijnen in lauwwarm water en rooster de amandelen kort. Hak de amandelen grof. Giet de rozijnen af en laat ze uitlekken.

Neem de biryani uit de oven en laat even rusten. Roer de rijst los en strooi er de amandelen en rozijnen over.

Bron: Foodies- februari 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen