maandag 4 maart 2013

Burrito's met rijst

400 gram sperziebonen in stukjes, witte rijst (restje of 100 gram koken)olie, braadstukjes , zakje burritomix of zelf maken*, paprikapoeder, sla, paar lente uitjes in ringetjes, tomaat in blokjes, pak tortilla wraps.

Kook de sperziebonen in 15 minuten beetgaar. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Verhit olie in een pan en bak de braadstukjes met de burritomix. Verhit opnieuw olie in een pan en voeg de rijst toe. Roer goed om en schep dan de bosui, boontjes en tomaat erdoor. Breng op smaak met paprikapoeder.

Verwarm de wraps. Beleg de wraps met sla, het rijstmengsel en de braadstukjes. Rol de wraps op en serveer met guacamole.

Bron bewerkt recept : Allerhande nr 2 2013

*Burritomix zelf maken : 4 theelepels chilipoeder, 3 theelepels komijnpoeder, 2 theelepels uienpoeder, 2 theelepels knoflookpoeder, snuf cayennepeper, zout.

Doe alles in een potje en schud goed door elkaar.

Je hebt hier maar weinig van nodig in het gerecht, ongeveer 2 theelepels is voldoende om de braadstukjes te kruiden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten