donderdag 7 maart 2013

Oven gebakken aardappelen met aardpeer en citroen

500 gram kleine aardappels, 500 gram aardperen, 4 tenen knoflook in de schil*, olijfolie, oregano, zout, peper, 1/2 citroen in blokjes, 250 gram kerstomaatjes, kalamata olijven, peterselie.

Was de aardappels en zet ze op met een pan water. Kook de aardappels 10-15 minuten beetgaar. Giet af, laat enigszins afkoelen en snij ze in grote parten. Leg in een grote braadslee

Verhit de oven op 200 graden.Schil de aardperen, snij ze in plakjes en doe ze bij de aardappels. Voeg de knoflook, een flinke scheut olijfolie, oregano, zout en peper toe. Hussel alles goed door elkaar. Zet de braadslee 30 minuten in de oven.

Na 30 minuten de citroenblokjes, olijven en kerstomaatjes aan het aardappelmengsel toevoegen en nog 20 minuten in de oven laten staan. Knijp de knoflookpuree uit de schilletjes en meng door het aardappelmengsel

Haal de braadslee uit de oven en strooi de peterselie er over. Lekker met een salade.

Bron bewerkt recept: Yotam Ottolenghi - Het Kookboek

*In het recept wordt de knoflook klein gesneden maar door de hitte en de lange bereidingstijd gaat de knoflook verbranden en word bitter.

1 opmerking:

  1. Oven schotels met groenten maak ik ook veel klaar !! Heel lekker !
    http://love2runshopcook.wordpress.com/

    BeantwoordenVerwijderen