donderdag 7 maart 2013

Pasta met edamame en courgette

Zonnebloemolie, 2 courgettes in plakken, 1 1/2 eetlepel rode wijnazijn, 100 gram diepvries sojaboontjes (edamame), bosje basilicumblaadjes, handje peterselieblaadjes (beide vers) olijfolie, citroensap, kappertjes, mozzarella (optioneel), zout en peper.

Verwarm olie in een pan en bak de courgetteplakjes goudbruin. Roer de azijn erdoor en zet weg.

Blancheer de sojaboontjes, giet ze af en zet weg. Bewaar een paar blaadjes maar pureer de bascilicum peterselie, olijfolie, peper en zout tot een gladde saus.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schep de courgettes, edamame, bascilicumsaus, kappertjes, citroensap en mozzarella  erdoor. Breng op smaak met peper en zout en knip de resterende blaadjes bascilicum er over
.

Bron bewerkt recept: Yotam Ottolenghi - Plenty

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen