zondag 17 maart 2013

Vegan 'gehaktbrood''

Sommige dingen zijn zo lekker en nog makkelijk om te maken ook. Extra voordeel, je hebt er helemaal geen vlees voor nodig en toch is de smaak super!

1 ui geraspt, 1 stengel bleekselderij geraspt, 1 wortel geraspt, 2 tl veganistische worcestreshire saus (EkoPlaza), 1 eetlepel sojasaus, broodkruimels van 2 boterhammen, 4 eetlepels silkentofu, 2 porties No Egg (alleen het poeder), 1 1/2 bakje Vivera kruimgehakt, 1 eetlepel ketchup, teen knoflook geperst, olie.

Vet een cake of broodvorm in met olie. Verhit de oven op 190 graden. Doe alle ingrediënten behalve de olie in een kom en meng goed met je handen. Schep het mengsel in de vorm en druk stevig aan. Sprenkel er wat olie over en dek af met aluminiumfolie.

Zet het brood in de oven en bak 30 minuten. Zet de temperatuur dan op 200 graden, verwijder het folie en bak nog 15/20 minuten tot het brood een mooi bruin korstje heeft gekregen.

Haal het brood uit de oven en laat afkoelen. Snij het gehaktbrood in plakken.

Heerlijk op een boterham met veganaise of bij de warme maaltijd!

Bron : MouthWatering Vegan Recipes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen