dinsdag 12 maart 2013

Witte kool salade

1 wit kooltje van ongeveer 1 kilo, 2 uien, klein stukje wortel, 120 ml azijn, 120 ml olie, 40 gram suiker, zout, handje verse peterselie.

Verwijder de lelijke bladeren van de kool. Halveer de kool en snij de kern er uit. Snij of rasp de kool in hele fijne reepjes. Ik gebruik een foodprocessor dat gaat lekker snel. Snipper de uien fijn. Rasp het stukje wortel.

Doe de uien met azijn, olie, suiker en zout in een pannetje en breng aan de kook. Schep de kool in een grote afsluitbare bak en schep de wortel erdoor. Giet het hete olie/azijn mengsel over de kool en roer alles goed door elkaar. Schep de peterselie door de kool en dek deze goed af. Laat de salade ongeveer 24 uur op smaak komen. Het blijft in de koelkast zeker 2 weken houdbaar.

3 opmerkingen:

  1. Winny,
    Helft van de ingrediënten nog in de koelkast. Ga ik zeker maken. Lijkt me lekker.
    Goed idee voor een restje van een kool, waar ik gekookt niet dol op ben.
    Momenteel aan de opruim. Ben tegen weggooien van voedsel. Vorige week restjes tauge, wortel kool, prei, lenteui en rode paprika in loempiaatjes gebruikt.
    Blijf je volgen voor goede, gezonde ideeën,
    Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Mieke: Goed idee van de loempiaatjes. Gaat ook prima in de bami of nasi. Eten weggooien is niet nodig en kliekjes recepten zijn heel leuk om te maken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Winny,

    wat een perfect recept voor koolsalade!! Deze portie haalt twee weken bewaartijd niet ;-) Vriendelijke groet, Monique

    BeantwoordenVerwijderen