donderdag 28 maart 2013

Zelf maken : pizza di mama!

Voor 2 pizza's

Voor het deeg: 11 gram gedroogde gist, 1 theelepel suiker, 250 ml water op kamertemperatuur, 2 cups witte bloem, 1 cup tarwebloem, zout, 1 eetlepel olijfolie, knoflookpoeder

Voor de vulling: 1/2 blik tomaten gepureerd, 1 ui in ringen, paar zongedroogde tomaten, bol mozzarella in stukken gescheurd, basilicum, oregano, handje rucola, olijven, 8 champignons in plakken, peper en zout, olijfolie

Maak het deeg: meng de gist in een bakje met 50 ml water en suiker, roer even door en laat een kwartiertje staan.

Meng bloem en tarwebloem met zout en maak een kuiltje in het midden. Giet olie, het gistmengsel en de rest van het water in het kuiltje en roer met een pollepel steeds een beetje bloem in het kuiltje. kneed tot je een mooi deeg hebt dat niet meer plakt. Leg de deegbal in een bebloemde kom met een vochtige theedoek erover en laat op een warme plaats 30/40 minuten rijzen tot het deeg verdubbeld is.

Meng de tomatensaus met oregano, peper en zout. Verhit de oven op 200 graden. Maak twee ballen van het deeg en rol uit tot 2 ronde lappen. Schep wat tomatensaus op het deeg en strooi er de uien, zongedroogde tomaten, mozzarella en olijven over. Sprenkel er nog wat olijfolie over en zet de pizza's in de oven.

Bak de pizza's tot de kaas gesmolten is en de randen enigszins bruin worden (ongeveer 15/20 minuten) Strooi er wat rucola over en serveer.

2 opmerkingen:

  1. Mmm dit lijkt me super lekker......
    maar nog niet met gist enzo gewerkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HMMM ziet er ook lekker uit! Als je dan toch bezig met met een lekkere italiaanse pizza, dan kan een echt italiaans dessert natuurlijk niet ontbreken.

    Op www.tiramisumaken.nl heb ik een leuk ebook staan over tiramisu maken.

    Nieuwschierig? Neem gerust een kijkje!

    BeantwoordenVerwijderen