dinsdag 26 maart 2013

Zelf maken : seitanbroodjes

Zo lekker, seitanbroodjes. Nog lekkerder als je ze zelf maakt!

Voor de seitan heb je nodig 250 gram glutenmeel, bouillonpoeder en water.

Je maakt het zo: doe de gluten in een kom met een volle theelepel bouillonpoeder en voeg steeds een beetje water toe. Kneed  goed door tot alle gluten zijn op genomen. Het lijkt net een groot stuk kauwgom. De hoeveelheid water is ongeveer 2 koppen maar doe het zelf op gevoel.

Zet een grote pan met water en bouillon op. Kneed de seitan nog een minuut of 5 goed door en snij met een nat mes in plakken of kleine stukjes. (het natte mes glijd beter door de seitan) Kook de seitan in een uur gaar en laat afkoelen in de pan.

Je hebt nu een behoorlijke hoeveelheid seitan, ongeveer 5 porties! Snij een hoeveelheid seitan met 2 messen in hele kleine stukjes tot een soort gehakt.

Breng het 'seitangehakt' op smaak met gehaktkruiden en nog wat peper, knoflookpoeder en uienpoeder.

Rol een plak bladerdeeg van Tante Fanny uit. Snij plakken van het bladerdeeg en leg op ieder plak wat van het seitan gehakt. Druk de naden dicht met een vork en smeer de bovenkant in met wat sojamelk.

Verwarm ondertussen de oven op 200 graden en bak de seitanbroodjes in 15 minuten gaar en goudbruin (oventijd kan iets afwijken)

Oh man, dat is smullen!

De rest van de seitan kan je invriezen.

Bron seitan recept : Wat maakt Suzette.nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten