dinsdag 23 april 2013

Gnocchi a la Norma

Bron Foto OverCokee
2 personen

1 aubergine, 1 blik tomaten, 1 ui, grote teen knoflook, scheutje rode wijn azijn, tijm, oregano, handje verse basilicum in stukken gescheurd, peper, zout, pak gnocchi, olijfolie.

Snij het steeltje van de aubergine, halveer de aubergine in de lengte in 4 repen en snij de repen in plakjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit een flinke laag olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes tot ze zacht zijn. Haal de blokjes uit de pan.

Verhit opnieuw wat olijfolie en fruit ui en knoflook. Giet de tomaten erbij en druk ze fijn met een pureestamper. Breng de saus aan de kook en breng op smaak met rode wijnazijn, oregano, tijm, basilicum, peper en zout. Doe de aubergineblokjes weer terug in de pan en meng alles goed door. Laat nog een minuut of 10 op laag vuur pruttelen.

Breng een pan met water aan de kook. Schep de gnocchi er in. Zodra ze boven komen drijven zijn ze gaar. Schep ze uit de pan en meng ze door de tomaten/aubergine saus.

Laat alles nogmaals goed heet worden en schep in borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten