woensdag 24 april 2013

Harissa aardappels

Olijfolie, 1 ui gesnipperd, 600 gram aardappels met schil, theelepel harissa, kneepje citroensap,  komijnpoeder, zout, stukje fetakaas verkruimeld, snufje sumac poeder, verse peterselie en bieslook.

Was de aardappels en gaar ze 5 minuten in de magnetron of kook ze 5 minuten in water. Snij de aardappels in stukken. Verhit olijfolie in een pan en bak de aardappels licht aan. Voeg de harissa, ui, citroensap, komijnpoeder en zout toe. Roer goed om en bak de aardappels gaar. Breng eventueel nog op smaak met extra kruiden.

Strooi de feta, sumac, peterselie en bieslook over de aardappels en serveer met een frisse salade

Sumac kan je kopen bij de toko of Turkse supermarkt.

Ik vind het lastig om hoeveelheden van kruiden op te geven omdat dat om persoonlijke smaak gaat. Begin met een beetje, proef en voeg eventueel nog wat extra toe.

Wees wel voorzichtig met de harissa, het is nog al pittig.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen