dinsdag 9 april 2013

Spinazie quiche

Paar eetlepels olijfolie, flinke teen knoflook fijn gehakt, 600 gram verse spinazie, 6 vellen bladerdeeg ontdooid, 5 eieren, 125 ml slagroom, nootmuskaat, zout en peper.

Leg de plakjes bladerdeeg in een springvorm en druk goed aan. Verwarm de olie in een pan en fruit de knoflook licht aan. Doe handje voor handje de spinazie in de pan en laat telkens slinken voordat de volgende hand spinazie er bij komt.

Haal de spinazie uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Klop ondertussen de eieren los met room, peper, zout en nootmuskaat. Druk het vocht uit de spinazie en snij de spinazie klein. Druk of knijp nogmaals het vocht goed uit de spinazie.

Schep de spinazie op het bladerdeeg en giet het eimengsel erover. Zet de quiche in een voor verwarmde oven van 180 graden. Bak de quiche in 50 minuten gaar en goudbruin. Serveer met een salade.

Volgende keer zou ik de spinazie door het eimengsel scheppen en dan in de taart gieten. Dan zijn spinazie en ei goed vermengd. Nu vond ik de bovenlaag erg eiïg en de onderlaag teveel spinazie

Bron bewerkt recept: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten