dinsdag 28 mei 2013

Aubergine en sperziebonen curry

3 personen

2 aubergines, olijfolie, 2 dl passata, 2 dl kokosmelk, 200 gram sperziebonen, 50 gram cashewnoten, zout en peper, citroenpartjes.

Voor de curry pasta: 1 grote ui gesnipperd, 3 teentjes knoflook fijn gehakt, stukje gember geraspt, 1 stengel citroengras klein gesneden, theelepel sambal, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel koriander.

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een pasta.

Halveer de aubergines en snij in blokjes. Snij de sperziebonen in stukjes en kook ze tien minuten voor.Verhit wat olie en bak de aubergine blokjes tot ze bruin zien. Voeg eventueel extra olie toe. Haal de blokjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Voeg opnieuw olie in een pan en fruit de helft van de currypasta (de andere helft vries je in voor een volgende keer) Voeg de aubergine toe en meng goed met de kruiden.

Voeg de passata en kokosmelk toe en eventueel wat water. Voeg de boontjes toe meng alles goed en laat nog 10 minuten op laag vuur koken.

Breng op smaak met peper en zout. Serveer de curry met rijst, citroenpartjes en strooi de cashewnoten er over.

Bron Veg Every Day!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen