woensdag 1 mei 2013

Dadeltaart van Bagels and beans

500 gram ontpitte dadels, 250 gram roomboter, 150 gram basterdsuiker, handje walnoten, 1 rol Mar ia kaakjes in stukjes, scheutje keukenstroop, geraspte kokos, 1 flinke pan.

Smelt de boter op laag vuur. Knip ondertussen de dadels in stukjes.
Voeg de suiker en de stroop bij de boter en laat mee smelten. Roer steeds goed door.

Schep de dadels door het mengsel (kijk uit voor je handen want het is erg heet!). Laat het mengsel op hoog vuur 1 tot 2 minuten goed doorkoken.

Haal de pan van het vuur en schep de koekjes erdoor. Bekleed een springvorm (26 cm) of ovenschaal met bakpapier. Schep het dadelmengsel in de vorm en laat even staan. Druk dan met een lepel of een spatel het mengsel goed aan. Kijk nog steeds uit voor je handen want het blijft lang heet door de suiker.

Strooi de kokos over de taart en laat helemaal afkoelen. Snij in blokjes of punten.

Bewerkt recept van Bagels and Beans

In het originele recept gaat een los geklopt ei en caramelsiroop. Het ei vind ik overbodig, als je de dadelmassa goed laat door koken is het al kleverig genoeg.

Je kan natuurlijk ook bij Bagels and Beans een puntje dadeltaart eten met een overheerlijke soja latte erbij...

3 opmerkingen:

  1. Dit is zo lekker! Ik ben ook nog steeds van plan het een keer te maken.
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Caroline : Ik zou het zeker doen, hij is zo lekker. Wij hebben er van genoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De dadeltaart was verrukkelijk!
    De walnoten heb ik door het dadelmengsel gedaan en bovenop een paar erin gedrukt.

    BeantwoordenVerwijderen