zaterdag 18 mei 2013

Pittig seitan worstje

1 1/4 cup glutenmeel, 1/4 cup edelgist, zout naar smaak, 1 theelepel zoete pimenton, 1 theelepel pikante pimenton, (gerookt paprikapoeder) peper naar smaak, snuf chiliflakes, 3/4 theelepel mosterdzaad, 1 theelepel venkelzaad,, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel uienpoeder, 2 eetlepels tahin, 2/3 kop water, 4 eetlepels ketchup, 1 theelepel liquidsmoke of sojasaus, 1/4 theelepel agavestroop,

Verwarm de oven op 160 graden.

Meng de droge ingrediënten. Doe tahin in een kom en meng met water, ketchup, agavestroop en sojasaus.

Meng de natte ingrediënten bij de droge en kneed een minuut of 5 tot alles goed gemengd is. Rol het 'deeg op tot een rol. Verpakt in aluminiumfolie en draai de zijkanten dicht alsof het en toffee is.

Bak de worst 75 minuten in de oven en draai regelmatig om.

Lekker op brood met mosterd, sriragasaus of ketchup, of snij er blokjes van en bak ze in wat boter door een stamppot of een vegan mac'n cheese. Je kan er ook dikke plakken van snijden en verwarmen in jus, bij de avondmaaltijd.

Bron : FatFree Vegan Kitchen

2 opmerkingen:

  1. Winny,

    Kan het seitanworstje ook op de barbecue? Realiseer me dat het hier nog geen weer voor is, maar beter vroeg geweten dan niet gegeten.

    Groet Mieke R

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Mieke: ik zou het eerlijk waar niet weten, gewoon proberen denk ik maar. Ik zou het worstje bereiden volgens recept en dan in dikke plakken snijden of blokjes en aan een spies rijgen, eventueel met groenten en grillen. Goed idee trouwens :) nu het weer nog. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen