maandag 13 mei 2013

Rijstebrij met rozijnensaus

Lekker ouderwets toetje en geheel plantaardig. Ik at het trouwens als ontbijt, ook lekker!


1/2 liter sojamelk of kokosmelk, 100 gram risotto of dessertrijst, 25 gram plantaardige boter, 50 gram bruine suiker, kaneelpoeder, 50 gram rozijnen.

Breng de melk met een snufje zout en de risotto aan de kook. Roer goed door. Zet de rijst op laag vuur en laat onder af en toe roeren 15/20 minuten zachtjes koken.

Smelt boter in een steelpan en roer de suiker en kaneel erdoor. Schep de rozijnen erbij en warm nog even mee. Voeg eventueel nog wat appelblokjes toe

Schep de rijstebrij in kommen en giet de rozijnensaus er over.

* Volgende keer neem ik gewoon keukenstroop, ook lekker. Ik gebruikte risotto.

Bron bewerkt recept : Boodschappen nr 3

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen