dinsdag 23 juli 2013

Fava

125 gram gele spliterwten, 2 tenen knoflook,zout, olijfolie, rode ui, kappertjes.

Spoel de gele spliterwten af en zet ze onder koud water. Breng aan de kook. Giet ze dan weer af en laat schrikken onder koud stromend water. Doe de erwten weer terug in de pan en giet er 250 ml water bij. Doe er een teen knoflook en een halve ui bij en breng aan de kook. Laat met de deksel schuin op de pan een half uur sudderen waar bij je af en toe roert tot al het water is opgenomen.

Roer zout naar smaak door de puree en verwijder de ui en de knoflook. Pureer de fava met een staafmixer of keukenmachine. Het moet er uit zien als zachte aardappelpuree. Schep de fava in een kom en sprenkel er olijf olie over. Garneer met rode ui ringen en kappertjes.

Bron aangepast recept: Mezze en Mousaka - Tessa Kiros

Ik heb de fava minstens een uur laten koken omdat ik ze anders niet gaar kreeg doe dit dus op gevoel maar lekker is het wel. Ook voegde ik bij de gepureerde fava nog water om het maar zacht  te krijgen. Zeker met dit warme weer een lekker gerecht op een stuk brood met een Griekse salade.

(In het oorspronkelijk recept wordt uit gegaan van 500 gram spliterwten maar daar kan je de hele buurt wel van voorzien)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten