zondag 7 juli 2013

Patatas Bravas

900 gram aardappels met schil in blokjes, olijfolie, rode ui gesnipperd, 3 tenen knoflook geperst, 1/2 tl zoete pimenton, snuf chiliflakes, blik tomaatblokjes, scheutje rode wijnazijn, zout, peper, peterselie.

Doe de aardappelblokjes in een ovenschaal, giet er flink wat olie over, hussel goed door en bak 35 minuten op 200 graden.

Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, pimenton, en chiliflakes. Roer goed door en voeg dan tomaatblokjes, azijn, zout en peper toe en breng aan de kook, laat 10 minuutjes op laag vuur pruttelen. Voeg een extra scheutje olijfolie toe.

Schep de aardappels op een groot bord en lepel wat van de saus erover. Strooi er nog wat peterselie over.

Saus die je over houd kan je invriezen voor een volgende keer. Serveer de patatas bravas als onderdeel van een tapas of eet er een salade bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen