maandag 15 juli 2013

Tabouleh van bloemkool???

Op Amerikaanse websites zie ik nog weleens dat er 'rijst' of 'tabouleh' van bloemkool wordt gemaakt. Heeft er iemand die hier leest ervaring mee? Het lijkt mij wel erg lekker maar ook wel raar.

9 opmerkingen:

  1. Als je 's een flink stuk bloemkool over hebt beslist de moeite waard om eens te proberen, 'k heb het nog niet zo lang geleden gemaakt, best lekker iets zoetig en 't kon een heuleboel saus hebben, niet echt geschikt voor 'zware' sauzen.
    eet smakelijk,
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Kniepertie. Nou ik ben benieuwd...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De Plantaardige Keuken heeft er een recept voor. Nog niet uitgeprobeerd, maar het lijkt me wel lekker.
    http://blog.deplantaardigekeuken.nl/2012/07/bloemkool-tabbouleh.html?q=bloemkool+couscous

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Martine: Bedankt, ik heb deze week een bloemkool in het Odinpakket en wil er eens wat anders mee. Ik vond bij "O She Glows" en 'Plant Based on a Budget' ook al een lekker recept

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bloemkool in roosjes snijden, in je keukenapparaat malen (niet te lang) tot het een soort 'rijst' is. Dan uitje en knoflookje bakken, 'rijst' erbij en een minuut of 10 laten stoven. Eventueel met kruiden zoals kurkuma of gember.
    Heerlijk!!!!!! Moet je echt proberen!
    Tabitha

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heb dit vorig jaar een keer gedaan, als taboulleh, weet niet meer welk recept. Het was best een lekkere salade maar mijn tienerkinderen en man hadden liever "gewone" couscous als basis. Gewoon proberen, ik denk dat jij het lekker vindt maar heb twijfels over je aanhang!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @ Tabitha en Joni:Ik ben benieuwd, ga het zeker een keer proberen als is het maar voor mijzelf als lunch. Ondertussen ben ik er ook uit wat ik met mijn bloemkool ga doen. Het wordt en indiaas recept met kokosrijst, misschien met wat mangochutney en papadums erbij! http://fooddoodles.com/2013/04/11/vegan-butter-cauliflower-with-coconut-brown-rice/

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb inmiddels een aantal keer nasi gemaakt van bloemkool, je zou het niet verwachten maar het is echt lekker! Zie http://www.suzonline.nl/nasi-van-bloemkool-2/

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @Suzanne. Ik wordt steeds nieuwsgieriger:)

    BeantwoordenVerwijderen