zaterdag 17 augustus 2013

Griekse pizza

Deeg : 11 gram gedroogde gist, 1 theelepel suiker, 250 ml water op kamertemperatuur, knoflookpoeder, 2 cups witte bloem, 1 cup tarwebloem, snuf zout, 1 eetlepel olijfolie.

Vulling : bol mozzarella, 1/2 rode ui, 1 tomaat, stuk komkommer, paprika, feta, oregano, zout en peper, paar olijven

Meng gist in een bakje met 50 ml water en suiker en laat 15 minuten staan.

Doe bloem, tarwebloem en zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet het gistmengsel er in met olijfolie en de rest van het water. Roer met een pollepel steeds een beetje bloem bij het gistmengsel en ga door tot alles goed vermengd is. Nu flink kneden tot het deeg niet meer plakt. Voeg eventueel wat bloem toe. Laat de deegbal 30/40 minuten rusten in een kom met een vochtige theedoek er over.

Maak ondertussen de vulling: rasp de bol mozzarella en snij de ui in dunne ringen. Snij de tomaat, paprika, olijven en komkommer in blokjes en breng op smaak met peper, zout en oregano.

Rol het deeg uit tot 2 ronde pizzabodems. Verhit de oven op 200 graden. Beleg met mozzarella en rode ui en bak de pizza in 15/20 minuten gaar.

Haal de pizza uit de oven en beleg met de groenten. Verkruimel de feta erboven en sprenkel er nog wat olijfolie over.

Bron bewerkt recept : Tasty Kitchen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen