zondag 18 augustus 2013

Hummus van geroosterde zoete aardappel

250 gram zoete aardappel (ongeveer 1 grote) klein blikje kikkererwten, theelepel komijn poeder, snufje chilivlokken, eetlepel verse peterselie, teen knoflook, citroensap, snuf zout, olijfolie, beetje water.

Verhit de oven op 200 gr
Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes. Sprenkel er wat olijfolie over en chilivlokken, hussel goed door en laat de blokjes 15/20 minuten roosteren in de oven. Haal de blokjes uit de oven en laat afkoelen.

Doe het mengsel in een keukenmachine met kikkererwten, komijnpoeder, peterselie, knoflook en citroensap. Pureer en voeg net zoveel olie toe tot het een smeuïg geheel wordt. Voeg eventueel wat water toe als het te droog wordt.

Bron (bewerkt) testrecept: Vegan Challenge

Vanaf 1 november begint de nieuwe Vegan Challenge. Ik test wat nieuwe recepten uit en plaats hier mijn ervaringen. Maar neem gerust een kijkje, er staan al een heleboel recepten op de website. Ontbijtjes, lunches, broodjes, soepen, taart etc, heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten