vrijdag 16 augustus 2013

'Kip' Madras

2 bakjes kipstukjes van de Vegetarische Slager, boter, 1 ui gesnipperd, teen knoflook, kerriepoedeer, handje rozijnen, sambal, sojasaus, 1 appel, blikje tomatenpuree, 4 gemberbolletjes fijn gehakt en een beetje gembersiroop, peper en zout, water.

Fruit de ui en 'kipstukjes' in de boter en voeg knoflook toe. Breng op smaak met kerriepoeder, sambal, sojasaus, gembersiroop en bolletjes, tomatenpuree, peper en zout en voeg appel en rozijnen toe. Roer goed om en laat een half uurtje op laag vuur pruttelen. Wordt het mengsel te droog voeg je water toe.

Serveer met rijst en een komkommersalade.

Kruiden toevoegen doe ik altijd naar smaak.

Bron : LeftoverCooking

2 opmerkingen:

  1. Welke kerriesoort? Curry Madras, neem ik aan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Paul: Ik gebruikte gewone kerrie maar als jij kerrie madras in huis hebt zou ik die nemen

    BeantwoordenVerwijderen