zondag 25 augustus 2013

New York style kruimel cake

Ontbijtcake uit New York, dat is de dag pas goed beginnen! Mag natuurlijk ook bij de thee of de koffie op een ander tijdstip.

Kruimellaag : 1 1/2 cup tarwebloem, 1/3 cup rietsuiker, 1/3 cup bruine suiker, 2 theelepels kaneel, snufje zout, 1/2 cup gesmolten plantaardige boter

Cake : 1 1/4 cup tarwebloem, 1/2 cup rietsuiker, 1 theelepel baking soda, 1/2 theelepel bakpoeder, snuf zout, 1/2 cup soja, amandel of rijstmelk, 1/2 cup zonnebloemolie, 1 theelepel appelazijn, theelepel vanille extract.

Begin met het kruimeldeeg: Meng in een kom, bloem, suiker, bruine suiker, kaneel en zout. Voeg de gesmolten boter toe en meng met 2 vorken alsof je een salade mengt, het deeg tot kruimels. Zorg er wel voor dat je grote en kleine kruimels krijgt.

Verhit de oven op 160 graden. Bekleed een schaal van 20 cm met bakpapier

Het cakedeeg : Meng in een kom, bloem, suiker, baking soda en bakpoeder, zout. In een andere kom meng je plantaardige melk, olie, azijn en vanille. Meng de natte mix met de droge mix tot het gemengd is maar overmix het niet.

Schep het cakebeslag in de ovenschaal en strooi het kruimeldeeg er over. Bak 40 minuten tot het deeg droog is. Als de cake voldoende is afgekoeld kan je hem bestrooien met poedersuiker.

Bron : Chloe,s Vegan Desserts Cloë Coscarelli

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen