maandag 26 augustus 2013

Oosterse soep met pindakaas

Bouillon : 300 gram wortel in stukken, stengel bleekselderij in stukken, stukje rode peper, teen knoflook, 6 cm gember, stengel bosui, 1 1/2 liter water

Zet de groenten, knoflook, peper en gember op met water en breng aan de kook. Laat 45 minuten trekken op laag vuur. Zeef de groenten boven een grote kom. Gooi de helft van de wortel niet weg, dat gebruiken we weer. Doe het vocht weer terug in de pan.

Soep: 1/4 witte kool fijn geraspt, 2 groentebouillon tabletten, 3 eetlepels sojasaus, 125 gram taugeh, 1/2 theelepel ketoembar, volle eetlepel pindakaas, 1/2 theelepel kerriepoeder, 1/2 blik kokosmelk, wortel in kleine blokjes, bosui in ringetjes.

Voeg de bouillonblokjes en kool aan de soep toe en kook 5 minuten. Voeg dan de gare wortelblokjes, bosui en taugeh toe en breng op smaak met sojasaus, ketoembar, kerriepoeder en kokosmelk. Roer goed door en laat nog een minuut of 10 zachtjes pruttelen op laag vuur.

Serveer met tofu wontons

Bron bewerkt test recept: Vegan Challenge
Vanaf 1 november begint de nieuwe Vegan Challenge dus meld je gerust aan.



2 opmerkingen:

  1. Oh wat leuk dat je je eigen versie hebt bedacht! Toevallig heb ik dit recept gisteravond een totale make over gegeven, want zelf bouillon trekken is voor de gemiddelde Challenge-deelnemer toch te omslachtig. Pindakaas vind ik vaak een goede toevoeging aan soepen! (Maar waar is het geen goede toevoeging aan? :))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Alynda: Ik ben benieuwd naar je nieuwe versie. An het Hongaarse stoofpotje heb ik ook wat veranderd. Dat is het mooie van koken, er ontstaat steeds weer een nieuw recept!

    BeantwoordenVerwijderen