dinsdag 27 augustus 2013

Tempeh Pikant

1 blok tempeh in dunne reepjes gesneden, 1/2 rood pepertje, zaadjes verwijderd en in ringetjes gesneden, 1 uitje gesnipperd, 2 tenen knoflook fijn gehakt, 1 el bruine suiker, 100/150 ml water, scheut ketjap

Verhit een flinke scheut olie in een pan. Bak tempeh in olie knapperig en bruin. Haal de tempeh uit de pan en fruit de ui en de knoflook met het pepertje in de resterende olie. Voeg water en suiker toe en blijf roeren tot er een soort stroopje ontstaat. Voeg de tempeh weer toe en een scheut ketjap.

Recept vond ik in de gratis krant De Betere Wereld terwijl ik  een lekker kopje lindebloesemthee dronk bij Baklust. Ik fotografeerde het recept en kon thuis aan de slag. Beetje zoet is het wel maar ook erg lekker.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen