dinsdag 13 augustus 2013

Tzatziki aardappel salade

Beetje vreemd, maar o zo lekker!

2 personen

500 gram aardappels, klein bakje Griekse yoghurt 10 % vet, volle eetlepel mayonaise, grote teen knoflook geperst, stukje komkommer, citroensap, tzatziki kruiden of dille, zout en peper, stukje feta verkruimeld.

Snij de aardappels in blokjes en kook 10/15 minuten gaar (ik laat de schil meestal zitten maar doe dat alleen bij biologische aardappels die zijn onbespoten)

Rasp het stukje komkommer en druk het vocht er uit in een oude zakdoek of theedoek. Maak een sausje van Griekse yoghurt, mayonaise, citroensap, peper en zout, knoflook, dille of tsaziki kruiden en de uit geknepen komkommer.

Spoel de aardappels als ze gaar zijn af met koud water en laat goed uitlekken. Meng dan de saus door de aardappels en strooi de feta over de salade.

*Voor een plantaardige versie gebruik je sojayoghurt, veganaise of eivrije mayonaise en verkruimel je wat gemarineerde tofu over de salade.

Bron : The Fig Tree

1 opmerking:

  1. Gelijke zielen, gelijke gedachten?
    Altijd lekker, feta is een goed idee.
    http://gewoonlekkergewoon.blogspot.nl/2012/07/mooi-weer-afdwingen.html
    Gr, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen