woensdag 21 augustus 2013

Warme aardappel salade met sperzieboontjes

2 personen

500 gram aardappels in de schil, 300 gram sperzieboontjes, scheut olijfolie, scheutje citroensap, scheutje rode wijnazijn, theelepel honing, theelepel mosterd, snufje chilivlokken, 1 ui gesnipperd, peterselie, rozemarijn, kleine tomaatjes, parmezaanse kaas (optioneel).

Verhit de oven op 225 graden. Snij de aardappels in grove stukken, doe ze in een ovenschaal en meng met olie, rozemarijn, peper en zout, Hussel goed door elkaar en bak 40/45 minuten in de oven.

Kook de sperzieboontjes beetgaar. Maak een dressing van olijfolie, rode wijnazijn, citroensap, honing, mosterd, chilivlokken, peterselie, peper en zout. Halveer de tomaatjes.

Haal de aardappels uit de oven. Hussel de boontjes, ui en tomaatjes erdoor, giet de dressing er over en schaaf wat Parmezaanse kaas over de salade.

(wat olijven en kappertjes door de salade lijken mij ook erg lekker en gemarineerde fetablokjes in plaats van parmezaanse kaas)

1 opmerking:

  1. Gisteren gemaakt, zeer geslaagd. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen