zondag 11 augustus 2013

Wortel/rozijnen cupcakes

Ze smelten weg op je tong, zo lekker, en nog vegan ook!

2 cups tarwebloem, 1 cup rietsuiker, 1 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel bakingsoda, snuf zout, 1 theelepel kaneel, snuf nootmuskaat, 1 cup vers sinaasappelsap, 1/2 cup zonnebloemolie, 1 eetlepel appelazijn, beetje vanille extract, 2 cups geraspte worteltjes, 1 cup rozijnen.

Verhit de oven op 175 graden. Zet 12 cupjes in een muffinplaat. Meng in een kom, bloem, suiker, bakpoeder, bakingsoda, zout, kaneel en nootmuskaat. Meng in een andere kom, wortel, sinaasappelsap, olie, azijn en vanille. Meng dan de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot alles met elkaar vermengd is maar meng niet te veel.

Vul de cupcakes met het beslag en bak ongeveer 20 minuten in de oven. Prik met een stokje in een cakeje om te kijken of het er droog uit komt, dan zijn ze goed.

In het originele recept gaat nog een glazuurlaagje over de cakejes, maar dat doe ik eigenlijk nooit. En deze cakejes zijn al zo lekker die hebben dat echt niet nodig.

Bron: Chloe's Vegan Desserts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten