woensdag 4 september 2013

Baba ganoush

Zo lekker wat je allemaal met aubergines kan doen. Zoals dit smeersel voor op een toastje of op brood, olijfje erbij, zongedroogd tomaatje... Heerlijk en natuurlijk een lekker glas wijn om het weg te spoelen. Het mooie weer houd ook nog steeds aan dus geniet er van!

1 aubergine, 1 flinke teen knoflook geperst, 1 el tahin, scheutje citroensap, 1 theelepel komijnpoeder, peper en zout naar smaak, snuf chilivlokken, olijfolie.

Verhit de oven op 200 graden. Prik rondom gaatjes in de aubergine en leg hem op een bakplaat. Schuif de plaat in de oven en bak de aubergine in 45 minuten gaar. Af en toe wel even omkeren.

Haal de aubergine uit de oven en laat hem wat afkoelen. Maak een flinke snee in de schil en schep het gare vruchtvlees er uit. De schil gooi je weg.

Voeg tahin, knoflook, chilivlokken, citroensap, komijn poeder, peper en zout toe en meng met een vork alles goed door elkaar. Giet er wat olijfolie door en proef of het goed op smaak is.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen