dinsdag 5 november 2013

Paddenstoelen tapenade

1 eetlepel olie, 3 tenen knoflook, tijm, zout en peper, 250 gram kastanje champignons, 100 gram shitake, 50 ml witte wijn, 60 gram kalamata olijven, 1 eetlepel kappertjes, verse peterselie

Snij de champignons in vieren en snipper de knoflook. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook met tijm zout en peper op laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee. Voeg de wijn toe en laat het mengsel zachtjes koken tot de champignons zacht zijn.

Haal de pan van het vuur, doe het mengsel in een keukenmachine. Voeg nu de peterselie, kappertjes en olijfjes toe en pureer tot een tapenade. Het hoeft geen homogene massa te worden dus hou het mengsel wat grof.

Serveer met toast, plat brood, Turks brood, naanbrood of eet het gewoon op een boterham.

Je kan de hoeveelheid ook halveren want het is best veel!

Bron : Vegan Challenge

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen