woensdag 11 september 2013

Penne met courgette pesto

1 grote courgette in reepjes, bosje bascilicum, 1 ui fijn gesnipperd, 2 tenen knoflook, 25 gram Parmezaanse kaas, klein bekertje slagroom, handje pijnboompitten, scheutje citroensap, peper, zout, olijfolie

Bak de courgette reepjes zacht in een scheutje olijfolie. Rooster de pijnpitten tot ze gaan geuren. Doe 1/3 deel van de courgette reepjes in een keukenmachine (de rest haal je uit de pan en zet je even weg) met bascilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitten, citroensap en peper en zout. Doe hier nog niks mee.

Verhit opnieuw wat olie toe en fruit ui zacht met knoflook. Doe de courgette reepjes bij het uimengsel. Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Giet een beetje kookwater bij het courgette mengsel in de keukenmachine en pureer tot een gladde pesto en proef of het goed op smaak is.

Meng de pesto met de pasta en voeg het courgette/uimengsel toe. Roer het cupje room toe en verwarm alles nog even goed door.

Schep in borden en rasp er nog wat Parmezaanse kaas en pijnboompitten over.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen