zondag 1 september 2013

Vegetarische Lasagna bolognese

2 personen

Pakje tofu gehakt, blik tomaten, ui, knoflook, theelepel Italiaanse keukenkruiden, 1 maggiblokje, lasagna vellen, blikje tomatenpuree, blik tomatenblokjes, peper, olie, bol mozzarella, parmezaanse kaas

Snipper de en de knoflook. Verhit olie in een pan en fruit ui en knoflook. Voeg het tofu gehakt toe en bak kort mee. Voeg blik tomaten, tomatenpuree, Italiaanse keukenkruiden en het maggiblokjes toe. Meng goed door elkaar en breng aan de kook. Laat een kwartiertje op laag vuur pruttelen en voeg zo nodig wat water toe als de saus te dik wordt. Breng op smaak met peper.

Snij de mozzarella in kleine blokjes. Verhit de oven op 200 graden
Leg een laagje saus in een ovenschaaltje en leg er  lasagnavellen op. Ga door tot alles op is, maar eindig wel met een laagje saus. Strooi de mozzarellablokjes over de lasagna en rasp er nog wat parmezaanse kaas over.

Zet de lasagna 20/25 minuten in de hete oven en serveer met een salade.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen