zondag 8 september 2013

zoet zure 'kip'

2 personen

4 eetlepels ketchup, 400 gram verse ananasblokjes, 4 theelepels bruine suiker, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels olie, stukje verse gember, volle theelepel sambal, grote teen knoflook, 1 grote ui, 1 eetlepel maïzena, 1 grote rode paprika, bakje champignons, bakje kípstuckjes' Vegetarische Slager


Snipper de ui en de knoflook. Snij paprika in blokjes en champignons in kwarten. Schil en rasp de gember.

Fruit de ui en de knoflook in olie. Voeg ananas, paprika en champignons toe en bak even mee. Breng op smaak met, gember, sambal, sojasaus, ketchup en suiker. Hussel goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Meng in een kopje maïzena met wat water en roer door de groenten. Schep de 'kipstuckjes'door het mengsel en warm een minuut of 5 mee. Voeg extra water toe als de saus te dik is.

Serveer met rijst en een komkommersalade

2 opmerkingen:

  1. Lekker he, die kipstuckjes. Een collega heeft ze deze zomer lekker gemarineerd voor me en op de bbq gelegd, echt zalig.

    De tofu kip van de toko nog niet geprobeerd?

    Groetjes,
    N.

    BeantwoordenVerwijderen