donderdag 3 oktober 2013

Appel-amandelkoeken

200 gram bloem, 100 gram lichtbruine basterdsuiker, kaneelpoeder naar smaak, 150 gr plantaardige boter in blokjes, bloem om te bestuiven, 2 appels, amandelspijs, beetje sojamelk.

Meng bloem, suiker, kaneel, snufje zout en boter met een koele hand tot een deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Bestrooi een werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik en steek er 16 cirkels uit. Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snij 8 plakken van de appels. Leg op 8 deegplakken een plak appel en zorg ervoor dat de randen van het deegplakje een cm breder is dan de appel. Vul het gaatje van de apel met spijs en bedek de appels met de overige deegplakken.

Verhit de oven op 160 gr. Leg de appelkoeken op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng een beetje sojamelk met kaneel en een beetje basterdsuiker. Smeer de deegplakjes in met de sojamelk. Bak de koeken in 30 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen.

Bron bewerkt recept- Boodschappen nummer 10 2013

(Ik veganiseerde het recept)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten