dinsdag 15 oktober 2013

Lasagna van paddestoelenragout

4 personen

50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml kokende groentebouillon, 1 eetlepel boter, 1 ui gesnipperd, 400 gram gemengde paddestoelen klein gesneden, Italiaanse keukenkruiden, verse peterselie, beetje pecorino of parmezaanse kaas geraspt, bekertje creme fraiche, plakjes tomaat.

Laat 50 gram boter smelten in een pan zonder dat het bruin wordt en roer de bloem erdoor. Roer tot het mengsel van de bodem loslaat en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe. Breng op smaak met flink wat peper en laat het mengsel een paar minuten zachtjes koken tot een mooie roux.

Verwarm in een andere pan de eetlepel boter en fruit de ui zacht. Voeg de paddestoelen en Italiaanse kruiden toe en bak de paddestoelen op hoog vuur bruin. Schep de paddestoelen met 2 eetlepels creme fraiche en de peterselie door de roux.

Verhit de oven op 180 graden
Leg een laagje ragout in en ovenschaal en leg hier lasagna vellen op. Leg hier tomaatplakjes op en ga verder tot alles op is. Eindig met een laag lasagna vellen. Roer de rest van de creme fraiche los met kaas en strijk dit over de lasagna vellen.

Bak de lasagna 30 minuten gaar en goudbruin.

*Voor de plantaardige versie gebruik je 100% plantaardige boter, plantaardige kookroom in plaats van creme fraiche en geraspte Wilmersburgerkaas.

Bron bewerkt recept: Boodschappen nr 10 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen