donderdag 17 oktober 2013

Pompoencakejes met rozijnen en kaneel

1 kleine pompoen, 350 gram gezeefd tarwemeel, 50 gram rozijnen, 1/2 eetlepel kaneelpoeder, 1/2 eetlepel gemberpoeder of verse gember, 250 ml zonnebloemolie, 325 gram rietsuiker, zakje bakpoeder, snuf zout, sojamelk.

 Was de pompoen en verwijder de kontjes. Halveer de pompoen en verwijder zaden en draden. Snij de pompoen in kleine blokjes. Doe de blokjes in een pan met water en kook ze gaar (ongeveer 15/20 minuten) Pureer de pompoen tot puree.

Zet 12 papieren of siliconen cups in een muffinplaat. Verhit de oven op 200 graden.

Meng meel, suiker, rozijnen, kaneel, gember, zout en bakpoeder in een kom en roer goed door. In een andere kom meng je olie. Schep 4,5 dl pompoenpuree in een maatbeker, is het niet genoeg vul je het aan met sojamelk. Roer de pompoen door de olie en meng dit bij het meelmengsel. Roer goed door met een houtenpollepel.

Schep het mengsel in de vormpjes en bak 20/25 minuten goudbruin.

Bron : Ecofabulous koken in alle seizoenen - Lisette Kreischer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten