woensdag 16 oktober 2013

Pompoensoep met madrascurry

300/400 gram pompoenpuree of 500 gram verse pompoen in blokjes, olie, 2 theelepels madras currypasta (natuurwinkel), 1 ui, flinke teen knoflook, paar eetlepels mild and creamy van Alpro of Griekse yoghurt, schepje suiker, theelepel komijnpoeder, gemalen zwarte peper, 1liter groentebouillon.

Verhit olie in een pan en fruit ui en knoflook. Voeg de currypasta, komijn toe en de pompoenpuree en bak kort op hoog vuur. Giet de bouillon bij de soep en laat een half uurtje op laag vuur koken,

Breng de soep op smaak met peper. Schep wat van de soep door de yoghurt en roer de yoghurt dan door de soep dan gaat het niet schiften. Vind je het te heet van smaak kan je er en schepje suiker bij doen dan wordt het wat minder pittig.

Als je pompoenblokjes gebruikt wel even de soep pureren.

Kokosmelk is ook erg lekker in plaats van de yoghurt en/of rasp er een appeltje door.

Bron bewerkt recept: Carolines blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten