woensdag 23 oktober 2013

Portobello pizza,s

2 personen

2 grote portobello champignons, 3 deelblokjes diepvriesspinazie (zonder room), 1 grote tomaat in blokjes, 1 grote ui gesnipperd, teen knoflook geperst, blikje tomatenpuree, olie, peper, zout, oregano, feta of Wilmersburgerkaas naar keuze.

Verwarm de oven op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olie. Verwijder de steel van de champignon en hak hem klein. Leg de portobello in de ovenschaal en bak hem 10/15 minuten tot ie wat zacht is.

Fruit ui en knoflook met de portobellosteeltjes. Voeg de tomaatblokjes, de spinazie en het blikje tomatenpuree toe en breng op smaak met peper, zout en oregano. Laat de spinazie smelten en meng alles goed. Haal de portobello,s uit de oven en schep het spinaziemengsel er in. Rasp er wat (vegan) kaas over en zet de champignons nog 5 minuten terug in de oven.

Serveer de portobello pizza,s eventueel op een bedje van sla met een balsamicodressing.

Bron:Plant Based on a Budget

3 opmerkingen:

  1. Waar koop jij die vegan kaas? Ik mag geen zuivel meer en zocht hier laatst naar in de biowinkel maar kon het niet vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wilmersburger koop ik bij De Vegetarische Slager.

    BeantwoordenVerwijderen