dinsdag 1 oktober 2013

Rijstbroodjes

2 koppen meel, 2 eetlepels sesamolie, 2 tl sojasaus, theelepel kerrie, 1/2 tl ketoembar, ca 12 eetlepels water, 4 koppen gekookte rijst, 3 witte kool bladeren, 1/2 wortel, 3 lente uitjes, teen knoflook, 3 champignons, sojasaus, snufje chilivlokken, 1 verkruimeld maggiblokje

Verwijder de nerf uit de koolbladeren en snij de kool in dunne reepjes. Snij wortel, lente ui en champignons fijn en pers de knoflook uit.

Verhit wat olie en bak de rijst met de groenten. Breng op smaak met sojasaus, chilivlokken, kerrie, ketoembar en het maggiblokje. Laat afkoelen

Maak van meel met sojasaus, sesamolie en water een deeg en kneed net zo lang tot het soepel is. Verdeel het deeg in 8 stukken. Maak balletjes van de stukken en druk plat. Maak ronde lapjes van 8 cm

Verhit de oven op 220 graden
Leg op elk plakje wat van het rijstmengsel. Druk de deegrondjes dicht en druk de randen goed aan met een vork.

Bak de broodjes 20/25 minuten.

Serveer met wat chilisaus.

Bewerkt recept : Zinvolle Voeding Facebook

Je kan er alle groenten die je lekker vind of overhoud in verwerken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen