zondag 20 oktober 2013

Risotto met paddestoelen en doperwtjes

4 personen

5 eetlepels olijfolie, 1 ui klein gesneden, 100 gr portobello paddestoelen klein gesneden, 100 gr kastanje champignons klein gesneden,  150 gr doperwtjes, 400 gr risottorijst, 1 dl witte wijn, tijm, 1,2 liter warme groentebouillon, 50 gr (plantaardige) boter, 100 gr Parmezaanse kaas (optioneel) zout en peper

Verhit de olie in een pan en smoor de ui 2 minuutjes op halfhoog vuur. Voeg alle paddestoelen en doperwtjes toe en bak 3 minuten. Doe de rijst erbij en laat al roerend met een houten pollepel 5 minuten bakken tot de rijst gaat glanzen. Giet de wijn erbij en laat in een paar minuten verdampen.

Voeg de tijm en een soeplepel bouillon bij de rijst. Blijf net zo lang roeren tot de rijst alle bouillon heeft op genomen. Giet er dan nieuwe bouillon bij en ga op deze manier door tot alle bouillon op is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Neem na 20 minuten als de rijst alle bouillon heeft opgenomen de pan van het vuur en roer de boter door de risotto. Roer de boter er in 1 minuut snel doorheen voor een romige structuur.

Voeg eventueel de parmezaanse kaas toe en dien op.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen