woensdag 20 november 2013

Baba ganoush

Lekker op een toastje of op brood...baba ganoush

3 kleine aubergines, 2 eetlepels tahin, sap van 2 citroenen, 1 eetlepel olijfolie, 2 grote tenen knoflook geperst, snuf zeezout, 1/2 eetlepel komijn poeder, theelepel kaneelpoeder

Verwarm de oven op 220 graden. Prik rondom gaatjes in de aubergines en leg ze op een bakplaat in het midden van de oven. Bak in 50/60 minuten helemaal gaar.

Haal de aubergines uit de oven, doe ze in een zak en laat 15 rusten. Haal de aubergines uit de zak, halveer ze en schep het vruchtvlees uit de schil.

Pureer het vruchtvlees met tahin, citroensap, knoflook , olijfolie, komijn, kaneel, en wat zout.

Schep de puree in een bakje en dek af met plasticfolie. Zet een nacht in de koelkast en laat lekker op smaak komen. Sprenkel er voor het serveren nog wat extra olijfolie en chiliflakes over.

Serveer met stukjes Libanees plat brood of Turks brood of gewoon op een toastje

Bron Lisette Kreischer - Ecofabulous koken in alle seizoenen

2 opmerkingen:

  1. Lekker! Ik wilde dit laatst maken, maar het was een beetje mislukt. Misschien was de aubergine niet gaar genoeg... Binnenkort nog eens een poging.

    BeantwoordenVerwijderen