zondag 10 november 2013

Carrot cake

90 gram plantaardige boter, 75 ml zonnebloemolie, 2 theelepels kardemompeulen, 2 theelepels kaneel, 40 gram kokosrasp, snuf piment, 225 gram volkoren tarwemeel, 1 eetlepel bakpoeder, 120 gram rietsuiker, 225 gram wortel, 50 gram rozijnen, hand walnoten, 1 rijpe banaan geprakt, poedersuiker, sinaasappelsap

Bekleed een springvorm met bakpapier. Verwarm de oven op 160 graden.

Smelt boter in een pannetje (of magnetron) op laag vuur en laat afkoelen. Haal de zaden uit de kardemompeulen en kneus ze fijn in een vijzel. Je kan ook 1 tl gemalen kardemompoeder gebruiken.

Meng het meel met de bakpoeder en suiker. Rasp de wortelen fijn en meng ze door het meel met de walnoten, rozijnen en specerijen.

Meng de boter met olie en geprakte banaan. Roer dit door het bloem mengsel tot een cakebeslag. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake 60/65 gaar en goudbruin. Laat in de springvorm afkoelen.

Meng een kwart kop poedersuiker met een beetje sinaasappelsap en roer dit tot een papje (glauur)

Sprenkel de glazuur over de cake. ( op de foto zit de glazuur er nog niet op)

Bron bewerkt recept : Lisette Kreischer - Ecofabulous koken in alle seizoenen

2 opmerkingen:

  1. Dag Winny, ziet er heerlijk uit. Welke maat springvorm gebruik je voor dit recept?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Roeboma : Ik heb een springvorm van 24 cm gebruikt, de cake wordt dus niet zo hoog.

    BeantwoordenVerwijderen