donderdag 7 november 2013

Enchilada,s met zoete aardappel, paprika en zwarte boontjes

2 personen
Saus : 1 blik tomaatblokjes (Bio Idea), 1 ui, flinke teen knoflook, chilipoeder

Vulling : 2 zoete aardappels, 1 ui, blik zwarte boontjes (Bio Idea) 1/2 groene paprika, 12 gele paprika 1 -2 eetlepels Mexicaanse kruiden (Pyramide), Wilmersburger geraspte kaas.

4 tortilla,s

Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de tomaatblokjes toe en de chilipoeder en laat een kwartiertje pruttelen op laag vuur.

Schil de zoete aardappels en snij in kleine blokjes. Snipper de ui en giet de zwarte boontjes af. Snij de paprika in kleine blokjes.

Verhit wat olie in een pan en bak de zoete aardappel 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en breng op smaak met Mexicaanse kruiden. Schep wat van de tomatensaus en wat water door het mengsel en laat nog een minuut of 10 op laag vuur pruttelen.

Verhit de oven op 200 graden

Schep in een ovenschaal een laagje tomatensaus. Vul de tortilla,s met het aardappel/bonenmengsel en strooi er wat Wilmersburger kaas over. Rol de tortilla,s op en steek vast met een prikker. Leg de tortilla,s in de ovenschaal en schep er de rest van de tomatensaus over.

Zet de schaal in de oven en bak 10 minuutjes tot alles goed warm is.

Bewerkt recept, bron is Plantaardigheidjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten